Een Triumph oldtimer is plezier voor twee

Wie denkt aan een Triumph oldtimer heeft al snel een sportieve auto voor ogen. Een open twee-zitter die in de zomermaanden over bochtige dijkwegen wordt gereden. Een Triumph oldtimer kan echter net zo goed een gesloten sportwagen zijn. Neem bijvoorbeeld de Triumph GT6 Mk II. Een uiterst sportieve auto die zich niet door het weer laat beperken. Een Triumph kan echter net zo goed een auto met een volwaardige achterbank zijn. Kijk eens naar de Triump Vitesse. Deze sedan zou best als gezinsauto door kunnen gaan. Mits de kinderen niet te groot zijn. Het sportieve schuilt echter onder de motorkap. De zescilinder in lijn geeft de nog geen duizend kilo wegende auto prestaties die op de moderne snelweg niet misstaan. Dit maakt van elke Triump. ook een sedan als de Vitesse, vooral een sportieve auto die met plezier voor twee over de wegen wordt gestuurd.


Een Triumph als oldtimer

Voorheen werd een auto als oldtimer gezien als die de leeftijd van vijfentwintig jaar had bereikt. Dat gaf een aantal voordelen zoals vrijstelling van wegenbelasting en de mogelijkheid om een oldtimer verzekering af te sluiten. Tegenwoordig heeft de fiscus die periode opgerekt naar veertig jaar met een overgangsregeling voor onder andere benzineauto's vanaf 1987. Verzekeringsmaatschappijen stellen weer andere voorwaarden voor oldtimers. Een Triumph oldtimer zal met deze regels wat meer kosten dan voor 2014. Een Triumph TR7 uit 1981 heeft bijvoorbeeld de leeftijd van veertig jaar nog niet bereikt maar kan gerust gezien worden als oldtimer. Niet alle fiscale voordelen kunnen worden bijgeschreven maar het blijft een auto waarbij het genieten van een Triumph oldtimer voorop staat. Het zal in eerste plaats gezien worden als een mooie hobby.


Een Triumph oldtimer als hobby

Wanneer je een auto rijdt van dertig jaar of ouder dan zal dat niet voor het dagelijks vervoer zijn. Een Triump oldtimer zal dan ook gestald worden in een garage om er op mooie dagen uit te komen. Heerlijk toeren over toeristische routes, alleen of met een partner. Een partner die op die manier ook deelt in de Triumph oldtimer als hobby. Het is namelijk belangrijk dat de partner die hobby ondersteund. Zoals elke hobby kost ook een Triumph oldtimer tijd en geld. Zelf sleutelen scheelt een hoop maar onderdelen worden steeds schaarser. En onderhoud zal altijd nodig zijn. Daarentegen is de investering wel waardevast. Als de auto goed onderhouden wordt, met liefde wordt gekoesterd en regelmatig uitgelaten wordt, zal de waarde alleen maar stijgen. Al is het niet voor de markt, dan wel voor jezelf.

Kijk bij Autobedrijf Timmer voor oldtimers als de klassieke Triumph.

Delen