Er zijn duizenden autofanaten die in het bezit zijn van een oldtimer. Rijden in een oldtimer, bijvoorbeeld een Triumph oldtimer, geeft een heerlijk gevoel als je van oude auto's houdt. Veel eigenaren van oldtimers sluiten zich aan bij een autoclub, om een of meerdere keren per jaar met andere fans te genieten van het toeren in een ouderwets voertuig. Maar dat hoeft natuurlijk niet: je kunt ook helemaal individueel lekker rondrijden. Een van de populairste oldtimermerken is op dit moment een Triumph oldtimer, bijvoorbeeld van Autobedrijf Timmer. Maar wat is dit precies voor auto? Wat maakt Triumph als merk zo speciaal?

Triumph oldtimer: hoe het begon en wat daarna gebeurde
Oldtimers, zoals Triumph, zijn wat hun naam al aangeeft: 'ouderwetse' auto's met een lange geschiedenis. De geschiedenis van Triumph begon toen twee mannen een fietsenwinkel begonnen. Aanvankelijk richtten de eigenaren zich op de productie van fietsen, maar kort daarna gingen ze ook motoren maken voor brommers. De focus kwam daarna op het ontwikkelen van auto's te liggen.

In de jaren ’20 bracht Triumph voor het eerst een eigen ontwikkelde auto op de markt, die de Triumph 10/20 genoemd werd. Dit model werd niet razend goed verkocht, maar de basis voor later succes was wel gelegd. Vanaf dat moment kwamen er diverse automodellen uit de fabriek, die de geschiedenis in zijn gegaan en door autofans in de armen gesloten werden en worden, zoals de Triumph Roadster, de Stag, de Dolomite en de Vitesse. Triumph heeft als autoproducent een tijd bestaan, totdat het merk is overgenomen door een modern merk.

Wat Triumph zo speciaal maakt
Er zijn diverse redenen waarom Triumph zo geliefd is onder mensen die van oldtimers houden. In de eerste plaats is dat de unieke en indrukwekkende vormgeving van deze auto's/ Over het design van Triumph auto's is zichtbaar nagedacht. Een Triumph zien en niet direct verliefd worden op zo'n auto, is bijna niet mogelijk voor de echte autoliefhebber.

Naast hun stoere uitstraling hebben Triumph auto's het voordeel dat ze stuk voor stuk voorzien zijn van sterke, krachtige motoren. Dat geldt in het bijzonder voor modellen als de TR4 en de Triumph Dolomite Sprint. Laatstgenoemd model was voorzien van een 4 cilinder motor met 16 kleppen.

Ten slotte zijn Triumphs, als oldtimers, auto's die bekendstaan vanwege hun veiligheid en hun robuuste degelijkheid. Zoek je een fraaie en authentieke oldtimer? Dan kun je dus met een gerust hart voor Triumph kiezen als jouw merk.

Delen